Kövessen minket a Youtube-on is! Kövessen minket a Facebook-on is! Kövessen minket a Flickr-n is! Kövessen minket a Pinterest-en is! Kövessen minket a Blogpost-on is! Kövessen minket a Twitter-en is!
Hívjon minket: +36 1 250 1355 | Küldjön e-mailt: info@clarus-tax.hu

További információk

A filmjeinkkel és tanfolyamainkkal kapcsolatban a 06-1-250-1355 telefonszámon vagy az alábbi e-mail-en:info@clarus-tax.hu várjuk érdeklődését!

Tanfolyamaink


Rólunk

MAGYAR RAJZFILM Kft.


A Magyar Rajzfilm Kft. a Pannónia rajzfilmstúdió hagyományait megőrizve, alkotóinak munkásságát viszi tovább. A volt Pannónia Filmstúdióban alkottak a nagymesterek, mint, Macskássy Gyula, Dargay Attila, Nepp József, Ternovszky Béla és még sokan mások. Itt készült Rofusz Ferenc Oscar-díjas rövidfilmje „A légy” is, valamint több televíziós rajzfilmsorozat, mint például A kockásfülű nyúl, Lúdas Matyi, Vízipók-csodapók, Pom-pom meséi, Magyar népmesék Mézga család, Gusztáv stb. Neves rajzfilmek rendezői többek között Jankovics Marcell, Gyulai Líviusz, Máli Csaba (Dargay Attilával dolgozott együtt a Pannónia stúdióban) jelenleg is rajzfilmeket készítenek a Magyar Rajzfilm Kft.-nél. Többek között a Magyar Rajzfilm Kft-ben készült Jankovics Marcell rendezésében Az ember tragédiája című egészestés rajzfilm alkotás is. Társaságunk 1998-ban alakult abból a célból, hogy a magyar animációs művészet által megteremtett értékeket életben tartsa, a magyar animáció jelenét biztosítsa.

Cégünk tagjai magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt gazdag rajzfilmes tapasztalattal rendelkeznek. További információt talál weblapunkon a gyártásban lévő és már elkészült animációs filmjeinkről a „Filmgyártás” fül alatt. A rajzfilmkészítés érdekes és kreatív szakma, így cégünk animációkészítés oktatásával is foglalkozik, gyerekek és felnőttek részére egyaránt.

Sosincs késő, belevágni valami új dolog megtanulásába, hiszen a mai világ rohamosan fejlődik digitalizálódik, mind technikailag, mind filmek/rajzfilmek terén is. Ma már szinte minden digitális, (reklámok, zenei klippek, számítógépes játékok, filmek, stb.) vegyes technikával, különféle effektekkel készül. Az animációkészítésben a hagyományos technika elsajátítása mellett, szükséges megtanulni a számítógépesprogramok használatát is.

A Magyar Rajzfilm Kft. ősszel és tavasszal induló okj-s képzésein (mozgókép- és animációkészítő, illetve az animációkészítő okj), a hallgatók megtanulják a különféle karaktermozgásokat, effekteket (por, víz, stb.), a Morf készítését, a számítógépes animációkészítést és egyéb művészeti, operatőri technikákat. Kiváló oktatóink sok éves tapasztalattal rendelkeznek nem csak az oktatás terén, hanem szakmai téren is kiemelkedők. Sikur Mihály tanár animációs filmrendező (Richly Zsolt (Kockásfülű nyúl c film rendezője) tanítványa volt, mindemellett Dargay Attila „Szaffi” című filmjében is dolgozott és számtalan reklámfilmben és animációs filmben is megfordult már). Martsa Piroska szobrász-restaurátor, animátoroktató (Jankovics Marcell: Ember tragédiája és az Ének a csodaszarvasról; Gémes József: Vili a veréb egész estés rajzfilmben és egyéb rajzfilmsorozatokban animátorként is dolgozott). Varga György operatőr, (operatőri munkákat látott el a Sárkány és papucs, Vili a veréb, Vakáción a Mézga család, Macskafogó, stb. filmekben). Fenyvesi Péter szinkronrendező, videó- és hangszerkesztő programok magas szintű ismeretével rendelkezik, valamint a régi Pannónia Filmstúdió szinkronfilmek, játékfilmek és rajzfilmek rendezőasszisztense és vágója, később rendezője lett.

Animációs Filmkészítő tanfolyamunk elérhető mind azok számára, akik nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, de szeretnék megismerni és elsajátítani a rajzfilmkészítés technikáit.

Az elhívatottabbak a 3D-s tanfolyamunkon tanulhatják meg a Blender és Maya autodesk program használatát. A Magyar Rajzfilm Kft. felvételi előkészítője várja a művészeti egyetemekre (METU / MOME) készülő fiatalokat. A gyerekek a Rajzfilmes Szakkör keretében (ősztől nyár elejéig), megismerkednek a filmkészítés technikájával és elkészíthetik saját rajzfilmjüket. Megtanulják, hány fázisból tevődik össze egy mozgás és rajzfilmkészítési tapasztalatot szereznek. Nemcsak a kézügyességük fejlődik, de a kreativitásuk is szárnyalhat. A gyerekek betekintenek az animáció rejtelmeibe rajzfilmes táboraink keretében (nyáron, és a tavaszi szünetben). Saját filmjük készítése közbenlmaguk is, rendezővé válnak és ezáltal sok tapasztalatot szereznek.

Táboraink különböző kedvezménnyekkel várják a lelkes, kreatív és rajzolni szerető jelentkezőket!

Magyar Rajzfilm Kft. honlapján további információt találnak filmjeinkről, tanfolyamainkról és
táborainkról. Látogassanak el Facebook oldalunkra, ahol friss híreket, képeket, filmeket
találhatnak a stúdió programjairól!