Hetente
2020. júniustól - augusztusig

Szeretsz rajzolni és a rajzfilmes világ magával vonz? Van egy jó animációs ötleted és szívesen megvalósítanád, de nem tudod, hogyan fogj hozzá?
Engedd szabadon a fantáziád, tervezz saját rajzfilmet vagy kísérletezz és készíts “stop motion” animációkat (papírkivágás, lego, báb stb.).

Szeretettel várjuk a kicsiket és nagyokat, kezdőket és haladókat, a Nyári Rajzfilmes táborunkba, ahol a résztvevők megismerkednek az animációkészítés rejtelmeivel, különféle rajzfilmes és animációs technikákkal, kreatív animációtervezéssel. Táborunk célja, hogy mindenki saját alkotói világát és egyéni stílusát ötvözve megalkothassa saját animációs filmjét. A kész műveket a kurzus végén pendrive-on hazavihetik.

A tábor során a gyerekek elsajátítják a hagyományos animációkészítés alapjait, a kreatív képalkotási technikákat, az animációs figura- és karaktertervezést (kulcs- és fázisrajzolás), a látvány, illetve a háttér és környezet megtervezését, készítését. Megismerik a figuramozgatás kialakítását, mozdulatterv mozgássorainak megtervezését, a dinamikus, mozgatás módszereit. A megtervezett és elkészült munkákat animációs programban összeállítják.

A Nyári Rajzfilmes tábor alatt rajzfilmes technikai ismeretek mellett előadást tartunk a rajzfilmkészítés folyamatairól, ami később segíthet a további animációk készítésében. A kurzus keretein belül mindenki a saját tempójában halad. Gyermekszerető, gyakorlott kollégáink egyénileg foglalkoznak a résztvevőkkel. Táboraink során nem csak a szabadkézi rajzkészség fejlődik, hanem hosszú távú barátságok is szövődnek.

Világszerte bővül az egész estés animációs filmek világa, légy részese és készítsd el első saját animációs filmedet! Jelentkezz most a Nyári Rajzfilmes Táborunkba, ugyanis a tábor első két hete és augusztus utolsó hete 10% kedvezményt tartalmaz. Továbbá testvéreknek szintén 10% kedvezményt adunk! A kedvezmények összevonhatók!! Siess, ne maradj le róla, a jelentkezés folyamatos, a férőhelyek száma limitált!

További részletekért tájékozódhatsz elérhetőségeinkről!
Jelentkezés és beiratkozás ☎️ 061/ 250-1355 vagy e-mail címen: 📧 info@clarus-tax.hu!

Az animációhoz folyamatos rajzolás, vázlatkészítés adja az alapot. A résztvevők megismerkednek a különböző rajzfilmes animációs technikákkal hagyományos szabadkézi animáció készítésével. Továbbá animációs karakter- és figuratervezéssel, mozgatással, mozdulattervezéssel, figuramozgatás kialakításával is. Megismerik a hagyományos képalkotási technikákat, a látvány, illetve a háttér és környezet megtervezését (fázis- és kulcsrajzolás, vázlatok, mozgáspróbák készítése, stb.).

A különféle média megjelenések jelentős részét mozgóképek, rövid videók, animációk teszik ki. A gyerekek megismerkednek az animációs szakmatörténettel, műfajismerettel, animációs filmvetítéssel, filmelemzéssel, a rajzfilm készítés elméleti oldalával. Előadás formájában megismerkednek az animáció szabályaival, fortélyaival, a régi és az új technológiák közti hasonlóságokkal és különbözőségekkel, illetve az animáció és a rajzfilm működésével, gyakorlati technikáival.

Lehetőség van egyéni és csoportos munkában is animációt készíteni.
A kézzel készült animációkat digitális programban feldolgozzuk. A gyerekek elsajátítják a Firka program kezelését és használatát. A kreatívabbak Stopmotiont is készíthetnek (papírkivágásos, lego, bábanimáció, stb.).

Gyermekszerető, gyakorlott kollégáink egyénileg foglalkoznak a résztvevőkkel, így mindenki a saját tempójában fejlődhet. Folyamatosan, minden évben indítunk heti jelleggel Nyári Rajzfilmes Tábort, ahol a gyerekek megismerkednek a különböző animációs technikákkal, a rajzfilmkészítés működésével. Táborunk célja, hogy a gyerekek az animációs alkotófolyamatok során az általuk felvázolt állóképeket egyéni stílusukban kifejezzék és eljussanak az ötlettől a kész animációig. A tábor után lehetőség van folytatni az animációkészítést és bővíteni a rajzfilmes tudást az ősszel induló Rajzfilmes Szakkörünkben.

 • Az oktató kiváló és több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik
 • Egésznapos elfoglaltság, tábor idő: 9:00~16:00-ig tart
 • Egész nyáron, hetente
 • Kedvezményes hetek
 • 10% kedvezmény testvéreknek
 • Továbbá a 2019-es szakkörös gyerekeknek 10% kedvezmény bármelyik héten
 • A kedvezmények összevonhatók
 • Részletfizetési lehetőség
 • Szakszerűen felszerelt tantermek (pl.: átvilágítós rajzasztal)
 • Minden szükséges eszközt a stúdió biztosít.
 • Folyamatos jelentkezés és beiratkozás

Elérhetőségek:

     ☎️ Telefon: 061/ 250-1355    📧 E-mail: info@clarus-tax.hu    📌 Helyszín: 1035 Budapest, Kerék utca 80.