🎬 Tanulj rajzolni egy igazi rajzfilmstúdióban! 🎬
16 éves kortól

Szeretsz rajzolni, de még nincs vizuális térlátásod vagy csak kikapcsolódnál és a művészeti világban keresed a helyed? Esetleg a felvételi portfóliódhoz készítenél tanulmányrajzokat, krokikat, de még nem érzed a testek, formák arányát?

Ha a válaszod igen, nem kell tovább keresgélned, jelentkezz Rajzi kurzusunkba!

A rajzi feladatok során a résztvevők megtanulják a rajzeszközök helyes használatával ábrázolni, a fényeket és az árnyékokat, a tónusokat, portfólióhoz rajzi tanulmányokat (testcsoportok, kockológia, csendélet,portré, stb.) készíteni, valamint a krokik technikájának elsajátítását (mozdulat utáni vázlatrajzok: emberek, állatok, tárgyak mozdulatai). Ezáltal megismerkednek a tárgyak, emberek és állatok mozdulataival és a térbeli formák tervezésével. Elsajátítják a vonalrajzi technikákat a belső tér ábrázolását (ön- és vetett árnyékkal), forgástestek helyes vonalas és tónusos ábrázolását. Az általános rajzi feladatok mellett, kiemelt szerepet kap a kreativitás és az egyéni készség fejlesztése, mindemellett a saját karakter tevezése és rajzfilmek világához hasonló hátterek készítése is.

A rajzi gyakorlatokhoz a folyamatos rajzolás, vázlatkészítés, adja az alapot. A hagyományos rajzi feladatok által nem csak a kézügyesség fejlődik, hanem az arányok, a formák, a színek, a perspektíva, az emberi test felépítése, a belső látás is kialakul. A foglalkozást vezető szaktanár (Martsa Piroska rajz- és művészettörténet szakos tanár, a Pannónia Filmstúdió animátora, szobrász-restaurátor, művész) egyénileg is foglalkozik a résztvevőkkel.

Több iskola felvételijének része az úgynevezett rajz alkalmassági vizsga. Célunk, hogy a résztvevőkkel megismertessük a rajzi alapokat és mindazon gyakorlati műveleteket, amelyek a különféle tanulmányrajzi technikák alkalmazásának körébe tartoznak. Először a „kockológia” segítségével gyakorolhatják a perspektivikus térábrázolást, majd anatómiai ismeretekre tesznek szert a koponya és a csontváz tanulmányozásával. Ezután nyílik lehetőség továbbhaladni a portré és az emberábrázolás elméleti és gyakorlati ismereteihez. A kurzus kiváló alapokat nyújt a mozgókép- és animációkészítő és az animációkészítő okj-s szakmai oktatásunkhoz is.

Ha felkeltette érdeklődésedet a Rajzi kurzusunk vagy kérdésed lenne keress minket elérhetőségeinken!
A jelentkezés folyamatos a férőhelyek száma limitált!
Jelentkezés és beiratkozás telefonszámon: ☎️ 061/ 250-1355 vagy e-mail címen: 📧 info@clarus-tax.hu

A rajzfilmstúdió több évtizedes oktatási tapasztalattal rendelkezik, szeretettel várjuk a kezdőket és haladókat, akik szeretnek rajzolni és fejlesztenék rajzi készségüket, vizuális térlátásukat. Gyakorlott kollégánk egyénileg foglalkozik a résztvevőkkel, így mindenki a saját tudása és tempója mentén fejlődhet az oktató segítségével. A kurzus során, megismerkednek a különböző rajzi technikákkal, perspektívikus térábrázolással, az emberi test felépítésével, stb. A tanfolyam végén lehetőség van animációs téren a továbbtanulásra, illetve 2D-s és 3D-s kurzusokra is szeretettel várjuk az érdeklődőket.

 • Az oktató kiváló és több éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik
 • Kurzus idő: szerdánként / délután: 16:30~19:30
 • A kurzus hossza: 4 hónap
 • Ára: 15.000,- Ft + áfa = 19.050,- Ft/hó
 • Iskola és munka mellett is elvégezhető
 • Folyamatos jelentkezés és beiratkozás
 • Krokizás, fókuszálás vázlatok fejlesztése
 • Fények és árnyékok, tónusok használata
 • Rajztanulmányok: testcsoportok, kockológia, csendélet, portré
 • Rajzeszközök megismerése
 • Képzőművészeti kitekintések
 • Egyéni képességfejlesztés
 • Művészeti iskolákhoz tanulmányrajzok készítése

Látogass el Facebook oldalunkra, ahol az aktuális híreinkről is tájékozódhatsz!
(https://www.facebook.com/magyarrajzfilmkft)

Elérhetőségek:

     ☎️ Telefon: 061/ 250-1355    📧 E-mail: info@clarus-tax.hu    📌 Helyszín: 1035 Budapest, Kerék utca 80.